Eten en drinken

Drinkfontein voor honden. Wat zijn de voordelen?

In de dierenwinkel zie je tussen de voer- en drinkbakken de drinkfontein of waterfontein staan. Het is een alternatief voor een standaard drinkbak. Als baasje vraag je jezelf af wat het voordeel is van een drinkfontein voor honden? Is een drinkfontein misschien beter voor je hond als een gewone drinkbak?

>> Bekijk direct alle drinkfonteinen voor honden die je online kunt kopen

Stimuleer honden om beter te drinken

Door een waterbak te gebruiken gaan honden automatisch verkeerd drinken. Ze drinken niet zoals ze dit in de natuur doen. Met een drinkfontein stimuleer je stromend water en nemen honden een andere houding aan. Voor honden wordt het leuker om te drinken. Een drinkfontein is interessanter, dan gewoon een bak met water. Ook als je hond te weinig drinkt kan je een waterfontein overwegen. Honden met problemen met de nieren en urinewegen moeten meer drinken. Zo help je ze om dit ook echt te doen.

Fris water zonder kalk

Er is nog een voordeel aan de drinkfontein. In de fontein kan een filter geplaatst worden. Elke keer wordt het water door de filter heen gehaald. De filter zorgt ervoor dat kalk en bacteriën uit het water gefilterd worden. Je hond heeft elke keer weer vers water. Nog een voordeel is dat het water constant in beweging blijft. Tijdens warme zomermaanden kan stilstaand water een bron voor bacteriën vormen. Door het water constant in beweging te houden krijgen bacteriën minder snel de kans om zich verder te ontwikkelen.

Voorkom drinken op plekken waar je het liever niet ziet

Helaas hebben honden de neiging om op gekke plekken water te drinken. Eén van de grootste ergernissen voor het baasje is drinken uit de toiletpot. Uiteraard vinden we dit niet hygiënisch, maar als een hond dit eenmaal doet is het lastig af te leren. Een hond vind het leuker om juist hier te gaan drinken. Een drinkfontein voor honden kan voor deze honden een oplossing bieden. Water drinken uit de eigen drinkbak wordt ineens weer leuk.

Drinkfontein voor je hond kopen; welke maat is geschikt?

Voor je hond is het goed om een drinkfontein aan te schaffen. Waarom? Het voordeel van de drinkfontein is dat je hond hierdoor op verschillende plaatsen kan drinken. Je kunt de drinkfonteinen die je hier worden aangeboden namelijk eenvoudig op verschillende plaatsen binnen en buiten plaatsen. Je hebt drinkfonteinen waarin het water blijft stromen, sommige honden zullen dat in het begin raar vinden, maar je hebt ook honden die het interessant vinden. De kans is groot dat ze of meteen drinken of ze gaan er met de poten in (verfrissend), zeker puppy’s zullen er ondeugend mee omgaan!

Juiste maat drinkfontein kiezen voor je hond

Voordat je een van onze drinkfonteinen gaat bestellen, is het goed om te bekijken welke maat voor jouw hond geschikt is. Er zijn grotere en wat kleine drinkfonteinen te koop. Misschien heb je er al een en ben je juist op zoek naar de accessoires voor je drinkfontein, ook deze kun je bij ons bestellen. Bekijk daarom vandaag nog ons assortiment aan drinkfonteinen en je kunt je hond verrassen met een leuke en andere manier van drinken. Als je hond niet zo goed drinkt, kan dit een oplossing zijn om ervoor te zorgen dat je hond iedere dag de minimale behoefte vocht binnenkrijgt (ook voor honden is voldoende drinken belangrijk).

[siteorigin_widget class=”wu_widget”][/siteorigin_widget]