Training

Tips pup zindelijk maken

Je pup zindelijk maken. Hoe doe je dat? Vanaf het moment dat je een puppy in huis haalt moet je beginnen met zindelijkheidstraining. Een puppy moet in het begin vaak plassen en poepen. Na elke activiteit zoals trainen, spelen, eten en slapen moet een puppy ontlasten. Als baasje is het slim om na elke activiteit je puppy buiten te zetten. Ongeveer 5 tot 10 minuten na het drinken moet je puppy ook plassen. In het begin is het voor je puppy lastig om ontlasting op te houden. Dit moet je gaan trainen. Het is belangrijk dat je deze periode langzaam opbouwt. De eerste maanden zal je regelmatig buiten zijn en gebeuren er ongelukjes.

>>Bekijk direct alle producten voor zindelijkheidstraining

Op commando je pup laten plassen of poepen

In het begin heeft je puppy nog geen controle over de blaas en sluitspieren. Toch is het slim om vanaf het eerste moment het commando te leren. Als je na het spelen je puppy buiten zet en hij doet een plasje geef je direct het commando. Je puppy zal op den duur een connectie leggen tussen het plasje en de commando. Nadat je puppy klaar is beloon je hem voor het doen van een plasje. Je kan je puppy belonen met je stem of een snoepje.

Wat doe je bij een plas of poep ongelukje?

De meeste baasjes worden boos als hun puppy alweer een plasje in huis gedaan heeft. Vaak is het frustratie omdat het zindelijk maken niet loopt zoals je wilt. Toch kan je puppy er niets aan doen. Het is belangrijk om een plasje in huis te negeren. Negeer je hond en ruim het plasje direct op. Je pup zindelijk maken doe je op een positieve manier. Het is belangrijk om alleen positief gedrag te benadrukken. Als je hondje daarna wel buiten een plasje doet moet je hem uitgebreid belonen met je stem en een snoepje. Als je ooggetuige bent van het plasje til je de pup direct op en zet je hem buiten. Als je pup buiten nog een plasje doet beloon je hem voor positief gedrag.

Trainingsmatjes voor het zindelijk maken

Als je in een flat appartement woont is het lastig om telkens na elke activiteit naar buiten te rennen. Een hulpmiddel om je pup zindelijk te maken is een trainingsmatje. Je kan je pup leren om zijn behoefte op het matje te doen. Ook heel handig als je met zindelijkheidstraining bezig bent en je overdag werkt. Deze hulpmiddelen kan je gebruiken tot de blaas van je pup sterk genoeg is om het langer vol te houden.