Eten en drinkenVerzorging

Rasvoeding voor honden; Wat zijn de voordelen?

Geen enkele hond is hetzelfde. Elke hond heeft zijn eigen voedingsbehoefte. Op basis hiervan is Royal Canin rasvoeding voor honden gaan ontwikkelen. Naast voeding op basis van het formaat hond is er voeding voor rashonden. Elk ras heeft zijn eigen specifieke kenmerken en behoeftes. Sommige voedingsstoffen zijn voor rashonden belangrijker, dan voor andere rassen. Er zit zeker voordelen aan dit soort hondenvoeding vergeleken met gewone voeding die je geeft als dagelijkse verzorging van je hond.

Voordelen van rasvoeding voor jouw hond

Elke rashond loopt in het dagelijkse leven tegen problemen aan. Een Bulldog heeft soms problemen met het oppakken en eten van brokjes. Royal Canin heeft de brokjes zo vormgegeven dat dit eenvoudiger is voor je hond. De brok is makkelijker op te pakken en te kauwen. Een Cocker Spaniel heeft soms problemen met het hart. In de brokken voor de Cocker Spaniel zitten extra voedingsstoffen voor het hart. Als er bij jouw ras een hoger risico is op huidproblemen, dan kan de brok hierop ook afgestemd worden. Bij rasvoeding wordt er echt gekeken welke problemen bepaalde rassen hebben. Daarnaast wordt er gekeken hoe deze problemen eventueel opgelost kunnen worden met voeding. Een chihuahua heeft bijvoorbeeld veel last van tandsteen en deze brokken gaan dit probleem extra tegen.

Hoe doet jouw rashond het op zijn huidige voeding?

Als je twijfelt over de aanschaf van rasvoeding kan je nadenken over het soort voeding dat je geeft. Doet jouw rashond het prima op zijn voer en zijn er geen problemen? Dan kan je normaal voer blijven geven. Als je hond last heeft van een allergie die veel voorkomt in het ras, dan kan rasvoeding een uitkomst bieden. Je kan rasvoeding preventief geven. Als voorbeeld is er de Cocker Spaniel met hartproblemen. Als het voer kan bijdragen aan een gezond hart kan dit helpen om problemen in de toekomst te voorkomen. Je kan op basis hiervan overwegen rasvoeding te geven.