Huisvesting

Hondenbench; advies en antwoorden op een rij als je er één wilt kopen.

Een hondenbench kan een veilige, rustige, plaats om zich terug te trekken en slaapplek zijn voor de hond. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn met een bench en hoe je de bench verantwoord kunt gebruiken. Of je de hondenbench ook gaat gebruiken, beslis je uiteraard helemaal zelf. Zorg er in ieder geval voor dat een hondenbench geen strafplek is voor de hond. Niet voor de pup, maar ook niet voor een volwassen hond. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat de hond er een hekel aan gaat krijgen. Gebruik de hondenbench waar hij voor bedoeld is en daarover informeren we je nu graag in dit artikel.

>> Bekijk hier de beste prijzen en aanbiedingen van hondenbenches

Wat zijn de voordelen van een hondenbench?

De bench voor de hond heeft een groot aantal voordelen:

Hondenbech helpt bij het zindelijk maken van je hond

De bench kan gebruikt worden om de hond op een eenvoudige wijze zindelijk te maken. Een hond zal van nature nooit zijn behoefte doen in een bench. Als het echt niet anders kan of hij kan het echt niet meer ophouden dan kan het gebeuren. Kijk dan even of jij de hond niet te lang alleen hebt gelaten, waardoor hij niet buiten kon plassen en/of poepen.

Even tot rust komen

Een hond heeft behoefte aan een eigen en vertrouwde plek om tot rust te komen. De bench is daarvoor een goede uitkomst. Hier kan de hond als het ware schuilen als hij rust wil, bang is voor iets in de woning of wanneer hij het te druk vindt op een verjaardag bijvoorbeeld. Dit laatste kan zeker voor de oudere hond gelden, maar ook voor een puppy die op een andere manier zijn rust niet neemt als er visite is.

Veilig als je hond alleen thuis is

Als eigenaar heb je ook een veilig en vertrouwd gevoel met een bench. Wanneer je niet thuis bent weet je ook zeker dat je hond niets kan slopen en zichzelf niet kan bezeren.

Benchtraining thuis voor op reis of vakantie

Wanneer jouw hond thuis aan de bench gewend is dankzij jouw benchtraining, dan kan de hond ook sneller wennen aan een bench in de auto of misschien wel als je op vliegvakantie gaat voor het transport in een vliegtuig.

Rust en structuur voor je hond

Rust en routine, twee toverwoorden die horen bij een bench voor de hond. De hond kan er in slapen, maar ook even zichzelf terugtrekken. Structuur en regelmaat horen bij een hond en deze kun je als eigenaar creëren door een bench te gebruiken.

“De pup groeit zo hard, ik ben blij dat ik de grootste bench heb gekocht.”

Hondenbench, waarom aanschaffen?

Een hondenbench is voor sommige mensen iets negatiefs, ze sluiten hun hond niet graag op. Maar als je er anders over gaat denken, dan kan de bench een heel praktisch hulpmiddel zijn. Je gaat je hond namelijk niet opsluiten, je biedt de hond een rustige en veilige plaats aan. Met name een puppy heeft er erg veel aan als hij een eigen plekje heeft om tot rust te komen. Ook oudere honden kunnen er aan gewend raken om hierin te slapen. Als ze het gewend zijn, dan kan het zijn dat ze er graag inkruipen als er bezoek komt bijvoorbeeld, of wanneer ze echt moe zijn. Zorg ervoor dat de hondenbench een plek is waar de hond zich echt terug kan trekken en waar iedereen de hond dan ook met rust laat.

Hoe laat je je pup of hond wennen aan de hondenbench?

Om een pup te laten wennen aan de bench, is het belangrijk dat je hem er niet in stopt en de deur dan dicht doet. Dan voelt het voor de pup als opsluiten en dat kan voor negatieve ervaringen zorgen. Het is belangrijk dat je de pup aan de bench laat wennen, hoe kun je dat doen?

 • Laat het deurtje van de bench overdag open staan, zodat hij er in en uit kan lopen.
 • Leg een favoriet speeltje in de hondenbench, zodat hij het er uit kan halen om mee te spelen.
 • Zorg dat er lekkere snoepjes in de bench liggen, zodat de hond beloond wordt als hij er in loopt.
 • Zorg dat je er niet met je neus bovenop gaat zitten, ze zullen het snel door hebben als je ze in de gaten blijft houden!
 • Laat de pup rustig snuffelen aan de bench en zelf ervaren hoe het is om er in en uit te stappen. Ze zullen het zelf moeten leren.
 • Dwing je hond niet om in de bench te gaan, stop hem er niet in, gooi en til hem er ook niet in! Het is belangrijk dat hij er zelf in en uit gaat stappen en het vertrouwen krijgt dat hij er in en uit kan.
 • Overdag kun je ook water en brokjes in de bench zetten. Hierdoor zal je pup de bench als wat leuks gaan zien.
 • Als je overdag een stukje hebt gewandeld kun je de pup ook even in de bench laten gaan en dan het deurtje even dicht doen. Blijf er dan bij zitten en beloon de hond dan. Breid het langzaam uit (met een paar minuten).
 • Ga een keer in de keuken wat doen als de bench dicht is, je pup hoort je dan toch maar je bent even uit zicht.
 • Je kunt ook een keer naar boven gaan of even naar de buren lopen, puur even om je pup er aan te laten wennen dat hij alleen kan zijn in de bench. Maar blijf in het begin nooit te lang weg. Je pup zal er aan moeten wennen. Je pup zal het vertrouwen moeten hebben dat jij terugkomt!
 • Als de pup moe is, kan het zomaar zijn dat hij zelf in de bench stapt en vanaf dat moment moet je niet meteen de deur dicht doen, maar laat hem lekker in de bench slapen.
 • Zorg dat de bench geen strafplek gaat worden, als de hond iets doet wat niet mag, leer hem dan het commando ‘nee’ of ‘foei’, maar stop hem niet in de bench!

“Mijn hond trekt zich terug in de bench als hij echt moe is en wanneer het hem te druk wordt. Ze kan hier heerlijk slapen en komt zo tot rust.”

Hondenbench als veilige rustplaats

Een pup slaapt nog veel en daarom is het fijn als hij een eigen plekje heeft waar hij rustig en veilig kan slapen. Die rust heeft je pup ook echt nodig om te kunnen groeien en om alle indrukken te verwerken, die hij op heeft gedaan. Er zijn genoeg pups die maar door willen gaan en dit moet je als eigenaar op tijd zien en voorkomen. Stop op tijd met spelen en geef je pup de rust die hij echt nodig heeft. Ga even boven de was ophangen bijvoorbeeld als je pup in de bench ligt te slapen.

Je kunt op dat moment zelf even wat werk verzetten en je pup leert alleen te zijn en pakt zijn of haar rust. Het is veiliger om de benchdeur dan dicht te doen, zodat hij niet iets in zijn bek kan pakken of aan snoeren kan knagen als je er even niet bent. Het beste kun je dit in het begin aanleren als je pup moe is, dan valt hij eerder in slaap. Heeft hij nog veel energie, stel het liggen in de bench dan even uit! De tijd in de bench kun je rustig opbouwen. Je zult zelf aanvoelen op welke manier.

Hondenbench voor in de auto

Veiligheid in de auto is ook belangrijk. Want waar in de auto zit je hond? Je kunt de hond niet altijd op schoot houden. Het is belangrijk dat je je hond veilig vervoert in de auto en dan kan een hondenbench op de achterbank of in laadruimte een goede uitkomst bieden. Ook wanneer de hond uit logeren gaat, kun je de hondenbench meenemen. Een opvouwbare hondenbench is makkelijk in te klappen en kan dichtgevouwen in de auto vervoerd worden. Ook wanneer je op vakantie gaat is dat ideaal en zo heeft de hond toch altijd en overal zijn eigen veilige en vertrouwde plekje.

>> Opvouwbare hondenbenches voor op reis. Bekijk de beste aanbiedingen en prijzen.

Hondenbench of los in huis?

Iedereen zal er zijn of haar eigen mening over hebben, een hondenbench of de hond los in huis? Het is vaak afhankelijk van je eigen ervaringen en of je veel thuis bent om de pup alles aan te leren. Maar een ongelukje kan zo zijn gebeurd. Je kunt je pup geen 24 uur per dag in de gaten houden en voordat je het weet heeft hij een snoer te pakken of bijt hij aan de tafelpoot. Dit kan uiteraard ook gebeuren als je een bench hebt en de hond in en uit kan lopen. Het is dus van belang dat wanneer je even uit het zicht bent of je moet even naar boven, dat de hond dan veilig beneden kan zijn.

Een hondenbench biedt dan uitkomst en is een veilige plek voor je hond. Als je de hond los in huis zou hebben, dan heb je kans dat wanneer hij zich verveelt dat hij ergens aan gaat knagen of de boel gaat slopen. Er zijn ook honden die niet slopen, maar het kan bij iedere hond een keer gebeuren. Zorg daarom voor de veiligheid van je hond en ervaar zelf wat de voordelen van de bench kunnen zijn.

“Door de bench kan ik boven even rustig opruimen, ik hoef me dan geen zorgen te maken dat de hond zichzelf bezeert.”

Hondenbench, welke maat kies je?

Voordat je een bench aan gaat schaffen is het goed om te bekijken welke maat je nodig hebt. Je kunt daarin verschillende dingen doen. Je koopt een kleine bench die geschikt is voor de pup en wanneer je hondje te groot is voor de bench kies je een maat groter. Of je koopt een bench op de groei. Als je weet hoe groot je hond ongeveer wordt, kun je meteen een grotere bench kopen en de bench bijvoorbeeld in tweeën delen. Wanneer de pup komt, kun je er wat tussen zetten, zodat hij bijvoorbeeld de helft van de bench in gebruik heeft. Dit kun je langzaam uitbreiden en daarmee voorkom je dat je iedere keer een nieuwe bench moet kopen. Maar het ligt er maar net aan wat jij zelf prettig vindt werken in de praktijk.

Hondenbench online bestellen

Als je keuze hebt gemaakt om een hondenbench te gaan gebruiken, dan is het natuurlijk fijn dat je deze meteen online kunt bestellen. Er zijn veel keuzemogelijkheden. Zorg er in ieder geval voor dat je de juiste maat gaat bestellen. Pups groeien heel hard. Als je een Jack Russel hebt dan heb je een kleinere bench nodig dan wanneer je een Oudduitse herder hebt gekocht. Dit laatste ras wordt namelijk veel groter en je zult merken als je hem een paar weken in huis hebt, dat de pup niet meer in de kleinste bench past. Wees daarom goed voorbereid op je aankoop en zorg dat je online de juiste hondenbench gaat bestellen.