Huisvesting

Welke hondenmand past bij mijn hond?

Stap een gemiddelde dierenwinkel binnen en je ziet dat je een ruime keuze hebt uit verschillende hondenmanden. De manden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gemaakt uit diverse materialen. Je kan een mand uitzoeken gemaakt van riet, stof, bont, kunststof, skai of pluche. Het is lastig om een keuze te maken voor een mand die het beste bij je hond past. Naast een hondenmand kan je kiezen voor een hondenbed. Een hondenbed is meer geschikt voor grote honden die niet in een standaard hondenmand passen. Vanwege de enorme keuze is het lastig om een mand te kiezen. Welke mand past bij jouw hond?

>> Bekijk hier alle hondenmanden die je online kunt kopen

Kijk goed naar het formaat mand en de hond

Het formaat van de mand moet afgestemd worden op de hond. Een hond van 10 kg heeft minimaal een hondenmand van 50 cm nodig. Weegt je hond 35 kg? Je hond heeft een mand van 90 cm nodig als slaapplek. Je hond heeft de ruimte om lekker languit te liggen. Heb je een kleine hond? De meeste honden vinden het heerlijk om in een knus holletje te liggen. Kies voor een ovale of ronde mand met een dikke zachte rand. Je hond kan hier lekker knus in liggen.

Kies een passende hondenmand bij de slaaphouding van de hond

Er zijn honden die graag languit liggen, maar er zijn ook honden die liever opgerold slapen. Honden die graag opgerold slapen hebben natuurlijk een minder grote mand nodig. Als je hond vrij korte poten heeft moet de rand van de hondenmand weer niet te hoog zijn. Dit zijn allemaal tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe mand. Als je een puppy hebt kan je het beste kiezen voor een knusse mand. Een puppy zoekt graag bescherming tijdens het slapen. Een knusse mand zorgt voor bescherming. Het enige nadeel is dat je na een paar maanden alweer aan een nieuwe mand toe bent. Het is slim om geen dure mand te kopen voor een puppy. Naast een eventuele groeispurt kan de pup de mand slopen. Je zal in het begin sneller toe zijn aan een nieuwe mand. Een mooie dure mand die lang meegaat kan je het beste aanschaffen als je pup wat ouder is en niet meer groeit.

Grote hondenmand

Een grote hond heeft behoefte aan een grote hondenmand. Deze manden zijn qua afmeting speciaal gemaakt voor grotere honden. Ook het materiaal is van hoge kwaliteit en is vaak sterker en steviger. Grote honden zijn al snel heel wat zwaarder dan kleinere honden en wegen als snel 30 tot 80 kilo.

Grotere hondenmanden worden ook wel hondenbank genoemd. Dat mag ook wel gezien het formaat van minimaal 100 cm lengte en 65 breedte voor een Large hondenmand en vanaf 120 cm lengte voor een XL hondenmand.

Een grote hondenmand is bijvoorbeeld een Scruffs Chester. Met dit superzachte bed haalt u een heerlijke grote hondenmand van hoge kwaliteit in huis voor uw viervoeter. Dit hondenligbed is gemaakt uit één stuk voor optimale ondersteuning. Verder heeft deze grote hondenmand een anti-slip onderzijde wat er voor zorgt dat het niet gemakkelijk kan verschuiven. Het bed is te makkelijk te reinigen in de wasmachine. Maar deze Scruffs Chester heeft geen afneembare hoes.

De Scruffs Chateau Orthopedische Hondenmand is speciaal voor grote honden die extra ondersteuning van de rug en gewrichten nodig hebben. Ideaal voor grote honden en oudere honden die wel wat extra steun kunnen gebruiken. Deze orthopedische hondenmand is gevuld met zeer dicht verkruimeld geheugenschuim (memory foam). Dit zorgt ervoor dat het bed zich volledig vormt naar het lichaam van de hond.