Speelgoed

Intelligentie speelgoed voor je hond. Wat kun je er mee?

Steeds meer hondeneigenaren kopen intelligentie speelgoed voor hun hond. Intelligentie speelgoed is ideaal om je hond aan het werk te zetten. Met denkwerk kan je een hond mentaal moe maken. Het is naast een stevige wandeling een manier om een hond geestelijk te trainen. Met intelligentie speelgoed train je het geheugen en denkvermogen van de hond. Voor de meeste honden zijn dit soort speeltjes één groot feest. Baasjes gebruiken het speelgoed ook om een hond aan het werk te zetten als ze zelf een paar uurtjes weg zijn. Je hond verveelt zich dankzij het speelgoed niet en kan beter alleen blijven. Je kan het speelgoed ook gebruiken om je hond uit te putten voor je vertrekt.

>> Bekijk hier al het aanbod van intelligentie speelgoed voor je hond en zet de hersens van je hond aan het werk.

Samen intelligent spelen met je hond

Voor de band met je hond is het belangrijk om regelmatig samen te spelen. Door samen te spelen blijft je hond langer met het speelgoed bezig. Helaas is het meeste intelligentie speelgoed niet gemaakt om op te kauwen. Kauwspeelgoed is echt wat anders. Door samen te spelen kan je de hond in de gaten houden. Bij lastige intelligentie spellen kan je eventueel je hond een handje helpen. Je hond raakt zo niet gefrustreerd en ontdekt hoe leuk het is om een spelletje te spelen. Als je hond gefrustreerd raakt en op het speelgoed gaat kauwen mag je het gerust weghalen. Je hond mag er pas weer mee spelen als hij weer rustig is.

Welk intelligentiespeelgoed voor je hond kies je uit?

Intelligentiespeelgoed is verkrijgbaar in verschillende moeilijkheidsniveaus. Als je voor het eerst met intelligentiespeelgoed gaat spelen kan je kiezen voor een beginnersniveau. Het spel mocht echter niet te makkelijk zijn voor je hond. Als je hond er geen uitdaging in ziet verliest hij zijn interesse. Het spel moet ook niet te moeilijk zijn. Als het spel te moeilijk is kan je de hond eventueel helpen. Begin eventueel eerst eens met een makkelijke puzzel. Als dit goed gaat kan je kiezen voor intelligentiespeelgoed van een hoger niveau. Honden met ervaring in intelligentiespeelgoed kan je direct een speeltje van een hoger niveau geven.