Op pad

Hondenriem en halsband kiezen; Hoe maak je de juiste keuze?

Als je voor het eerst een hondenhalsband gaat uitzoeken zie je dat je enorm veel te kiezen hebt. Een halsband is niet alleen handig, maar moet er ook leuk uitzien. Welk type halsband je nodig hebt ligt aan je hond. In ons blog hebben we een aantal tips op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden.

>> Bekijk het ruime aanbod van hondenhalsbanden op Dogsonly.online en maak het je hond en jezelf leuk en makkelijk.
>> Bekijk alle hondenriemen die je online kunt kopen in het overzicht van Dogsonly.online.

Welke maat hondenriem heb je nodig?

Comfort is belangrijk bij een halsband. Je merkt pas welke maat je nodig hebt door een halsband te passen. Er moet minimaal twee vingers speling zitten tussen de nek van je hond en de halsband. De halsband kan door de speling niet snijden in de nek van je hond. Een te strakke halsband kan gevaarlijk zijn en wondjes opleveren.

Van welk materiaal is de halsband gemaakt?

De meeste halsbanden worden gemaakt van leer of nylon. Een aantal hondenhalsbanden wordt gemaakt van metaal. Een leren halsband ziet er chique uit, maar is duurder dan nylon. Door een leren halsband regelmatig in te smeren met ledervet blijft deze soepel. Een alternatief voor leder is nylon. Nylon is goedkoop en stevig. De meeste baasjes kiezen voor een halsband van nylon. Een minder populaire keuze is metaal. Metaal is niet comfortabel voor zowel de hond als baas. Het wordt afgeraden om te kiezen voor metaal.

Welke hondenriem heb je nodig?

Je hebt niet alleen een halsband nodig, maar ook een hondenriem. Je kan kiezen voor een loopriem of flexiriem. Voor training wordt het aangeraden om eerst een loopriem te gebruiken. In het begin moet je hond leren om aan de riem te lopen. Als je een lange flexiriem gebruikt gaat je hond alle kanten op. Voor je het weet zit je hond verstrikt in de struiken. Dit is niet alleen onprettig voor de eigenaar, maar ook voor de hond. Gebruik in het begin een korte loopriem van maximaal 150 cm. Je kan met de loopriem je hond beter corrigeren en opvoeden. Als je hond gewend is om aan de riem te lopen kan je een flexiriem gebruiken.