Eten en drinken

Voordelen anti schrok voerbak voor je hond

Een anti schrok voerbak voor honden voorkomt dat je hond gulzig gaat eten. Het stimuleert de hond om weer op natuurlijke wijze te gaan eten. Een onnatuurlijk eetpatroon komt vooral voor bij grote honden. Helaas kan te snel eten zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen bij je hond. Nog een nadeel is dat je hond sneller te dik wordt door gulzig eten. Door je hond op een natuurlijke manier te laten eten voorkom je gezondheidsklachten. Je kan je hond laten stoppen met schrokken door gebruik te maken van een anti schrok voerbak. De voordelen anti schrok voerbak voor je hond op een rij.

>> Bekijk het aanbod van alle anti schrokvoerbakken op Dogsony.online en help je hond op een natuurlijke manier eten.

Wat doet een anti schrok voerbak?

Een anti schrok voerbak is gemaakt van plastic. Aan de binnenkant van de bak zijn smalle randen aangebracht die samen een puzzel vormen. Door de brokjes tussen de smalle randen te leggen moet je hond moeite doen om het voer eruit te pakken. Doordat je hond meer moeite moet doen om te eten stopt hij automatisch met schrokken. Er zit wel één nadeel aan een anti schrok voerbak. Na een paar weken heeft een hond meestal door hoe je als nog snel de brokjes eruit kan halen. Door dit te voorkomen kan je bijvoorbeeld drie anti schrok voerbakken kopen. Let er goed op of alle bakken een unieke vorm hebben. Wissel de bakken elke dag af zodat je hond de vorm niet onthoud en netjes blijft eten.

Anti schrok voerbak voordelen voor je hond

• Voorkomt gulzig eten en je maakt eten leuk door je hond te laten puzzelen voor zijn voer.
• Doordat je hond rustiger eet stimuleer je de stoelgang.
• De voerbak helpt maagtorsie, oprispingen en overgewicht voorkomen.
• De tanden worden beter gereinigd tijdens het eten doordat je hond langzamer eet.
• Je hond heeft minder last van winderigheid.
• Je voorkomt overgeven na het eten.

De juiste maat anti schrok bak

Het is belangrijk om de juiste maat anti schrok bak aan te schaffen. Als je hond een spitse neus heeft kan je een kleine maat aanschaffen. Een hond met een spitse neus kan de puzzel ontwijken. Een hond met een brede neus heeft juist weer een grote maat nodig.