Speelgoed

Kauwspeelgoed pup; waarom dit goed is.

Elke pup heeft behoefte aan speelgoed. Automatisch gaan ze er op kauwen. Bied je pup daarom speciaal geschikt en sterk puppy kauwspeelgoed aan. Pups zijn vrij speels en speelgoed helpt ze bij de ontwikkeling. Ze worden voortdurend uitgedaagd en krijgen de juiste prikkels. Niet elke pup zal elk kauwspeelgoed leuk vinden. Er zijn honden die bijvoorbeeld nooit spelen met wat je voor ze gekocht hebt. In het begin kan je een hond verschillende kwauwspeeltjes geven. Je ontdekt zo vanzelf wat je pup leuk vindt. Als je een pup in huis haalt is het belangrijk om ook kauwspeelgoed in huis te halen. Maar waarom heeft je hond kauwspeelgoed nodig?

Kauwspeelgoed helpt je pup bij doorkomende tandjes

Een puppy kan veel last hebben van doorkomende tandjes. Je merkt dit direct doordat je pup in je handen gaat bijten. Als je pech hebt gaat je pup zelfs in meubels bijten. Het is belangrijk om je pup meteen te leren dat dit niet de bedoeling is. Door dit vroeg af te leren voorkom je op latere leeftijd problemen. Je kan je hond afleren om te knagen door een alternatief aan te bieden. Als je pup in je hand of meubelstuk bijt geef je hem direct een kauwspeelgoed. Je puppy leert zo dat hij alleen hierin mag bijten.

Rund of Buffelhuid als kauwspeelgoed voor je pup

Een stuk geperst rund of buffelhuid is voor pups vanaf 3 maanden goed om de bijtbehoefte te voldoen. Overigens is Rund of Buffelhuid precies hetzelfde. Twee namen voor hetzelfde product. Een kauwspeelgoed van rund of buffelhuid helpt je pup bij het doorkomen van de tanden. Let er op dat je een flink groot stuk koopt. Daar doet je pup lekker lang mee. Koop je een te klein stukje, dan is dit snel zo klein dat je pup het door probeert te slikken. Gevaarlijk omdat dit stukje dan in de keel van je puppy kan blijven steken. Gooi het restje weg zodra je pup dit helemaal in zijn bek kan nemen.

Kauwspeelgoed als je pup een volwassen hond wordt

Niet alleen voor puppy’s is het belangrijk dat ze regelmatig in een bot knagen. Volwassen honden hebben een natuurlijke kauwbehoefte. Het bot voorziet in de kauwbehoefte en helpt automatisch om tandsteen weg te halen. Als je hond regelmatig op een bot kluift kan je tandsteen voorkomen. Volwassen honden mogen ook andere botten. De meeste honden vinden rund of buffelhuid als ze volwassen zijn niet meer lekker.

Alternatieve kauwsnacks voor je hond zijn varkensoren, runderoren, gedroogde pens of bullepees. Geef je hond nooit een bot dat kan versplinteren. In dierenwinkels kom je alleen botten tegen die geschikt zijn voor honden. Sommige botten kunnen flink stinken en wil je misschien niet in huis hebben. Runderoren stinken niet en kunnen een mooi alternatief zijn. Als je een hond voorlopig bezig wil houden kan je kiezen voor een mergpijp. Honden vinden dit heerlijk, maar als de smaak eraf is laten ze het bot links liggen. Je kan eventueel de mergpijp vullen met pindakaas. Dat daagt je hond weer uit om er alles uit te halen wat er in zit.