Op pad

Wat zijn de voordelen van een hondentuig?

Steeds meer hondenscholen zien de voordelen van een hondentuig en adviseren daarom een hondentuig in plaats van een halsband. De laatste jaren is er meer onderzoek gedaan naar het gebruik van een hondentuig. Uit onderzoek is gebleken dat honden op den duur schade kunnen ondervinden door het gebruik van een halsband. Tijdens het wandelen kan de bloedtoevoer dichtgedrukt worden. Dit kan zorgen voor bloedpropjes of een hersenbeschadiging. Honden kunnen last krijgen van een schildklierontsteking door het gebruik van een halsband. Vooral als je hond veel trekt aan de lijn kan dit voor medische problemen zorgen. Een hond kan ook pijn krijgen in de nek of rug. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat halswervels verschoven zijn door een halsband. Een hondentuig is een mooi alternatief voor een halsband.

>> Bekijk hier alle hondentuigen die je nu online kunt kopen
>> Bekijk hier alle anti trektuigen
>> Bekijk hier alle hondenharnassen

 

Voordelen van een hondentuig; het is beter voor de gezondheid van de hond

Uit onderzoek is gebleken dat een hondentuig beter is voor de gezondheid van je hond. Eén van de belangrijkste voordelen van een hondentuig is dat de druk op het lichaam van de hond beter verdeeld is. Daarnaast is het minder schadelijk voor je hond als hij veel trekt. Een hondentuig is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Helaas is er geen standaard tuigje dat bij elke hond past. Het is slim om een aantal tuigen te bestellen. Je kan zo kijken welk tuigje het beste bij je hond past.

Welk honden tuigje heb je nodig?

Trekt je hond veel aan de lijn? Overweeg dan een Y-tuigje. Het voordeel van een Y-tuigje is dat de hond zich niet belemmerd voelt in zijn bewegingen. Er zijn ook honden die een Y-tuigje helemaal niets vinden. Ze hebben het gevoel dat ze opgesloten zitten in hun tuigje. Een alternatief is een speciaal anti-trek tuigje. Dit tuigje is gemaakt om te voorkomen dat je hond trekt. Een ander tuigje dat we veel zien is er één met een horizontale borstband. Dit kan voor een hond een belemmering vormen als hij trekt. Voor je hond kan dit een reden zijn om niet meer te trekken. Het is vooral veel passen en meten als je een tuigje gaat kopen. Alleen door verschillende modellen te passen kom je erachter welke bij je hond past.