Eten en drinken

Graanvrij hondenvoer; wat zijn de voordelen?

De meeste brokjes bestaan niet alleen uit vlees. Aan de brokjes worden granen toegevoegd om er een brokje van te maken. Granen zorgen voor vulling en helpen bij de spijsvertering van de hond. Steeds meer hondeneigenaren stappen echter over op graanvrij hondenvoer. Maar wat is het voordeel van hondenvoer zonder graan?

Graanvrij hondenvoer voor honden met een voedselallergie

Is jouw hond gevoelig voor bepaalde soorten voer? Een voedselallergie komt helaas vaak voor bij brokken waar graan aan toegevoegd is. Speciaal voor deze honden is er graanvrij hondenvoer ontwikkelt. Honden met een allergie hebben met deze brokken geen last meer van huidklachten, jeuk en overtollig verharen. Baasjes vragen zich vaak af of graanvrij voer ook gezond is voor honden zonder voedselallergie. Heeft een hond zonder allergie ook behoefte aan voer zonder granen?

>> Bekijk hier alle hondenbrokken en natvoer zonder graan

Waarom zit er granen in hondenbrokken?

Granen worden aan hondenbrokken toegevoegd om een gebalanceerde voeding voor je huisdier samen te stellen. Granen zorgen ervoor dat je hond meer energie krijgt. Daarnaast zorgen granen ervoor dat de voedingsbehoeftes van je hond in balans zijn. Denk aan de voedingsstoffen en mineralen die ze uit granen halen. Nog een voordeel van granen is dat ze verstoppingen in de darmen voorkomen. Ze zorgen voor de juiste vezels om je voeding te verwerken.

Check de oorzaak van de klachten van je hond

Geen enkele hond is hetzelfde en elke hond heeft zijn eigen voeding nodig. Voordat je overstapt op graanvrij voer is het slim om de oorzaak van de klachten te checken. Heeft je hond last van een allergie door granen? Of is een ander probleem de oorzaak? Vaak wordt een glutenallergie of tarweallergie door hondeneigenaren door elkaar gehaald. Je kan je hond graanvrij voeren, maar als de klachten aanhouden is dit waarschijnlijk niet de oorzaak. Je hebt misschien weer andere voeding nodig dan graanvrij. Bij de dierenarts kan je laten uitzoeken wat voor een soort allergie je hond heeft. Op basis hiervan kan je de juiste voeding kiezen.