Eten en drinken

Waar let je op bij nieuwe hondenvoeding?

Er zijn verschillende redenen waarom je toe bent aan nieuwe hondenvoeding voor je hond. Sommige honden zijn kieskeurig en eten alleen bepaalde brokken. Er zijn ook honden met een allergie, waardoor ze bepaalde brokken niet kunnen verteren. De prijs die je betaalt voor de brokken kan invloed hebben op je keuze. Je hebt bijvoorbeeld geen zin meer om nog langer de hoofdprijs te betalen voor nieuwe voeding voor je hond. Maar als je nieuwe voeding gaat kopen waar moet je dan opletten?

Nieuwe brokken kopen

Er zijn twee soorten brokken waar je uit kan kiezen. Je kan kiezen uit geperst hondenvoer of geëxtrudeerd hondenvoer. Een standaard brokje is geëxtrudeerd. Als je alleen brokjes geeft zou dit in principe voldoende moeten zijn voor de dagelijkse voeding. Als je een hond vers vlees en brokken geeft kan je beter voor geperste brokken kiezen. Geperste brokken zijn voor je hond beter verteerbaar. Naast het soort brok kan je letten op de herkomst.

Er zijn brokken die gemaakt worden uit biologische grondstoffen, scharrelvlees en helaas ook slachtafval. Brokken met slachtafval hebben een heel laag vleespercentage en veel granen. De meeste honden met ontlastingsproblemen eten dit soort brokken. Brokken met een hoog percentage vlees is altijd beter. Er zijn ook honden die een allergische reactie krijgen op de granen die zijn toegevoegd aan de brokken. Er zijn brokken waar helemaal geen granen inzitten. Hondeneigenaren zijn vaak van mening dat dit soort hondenvoeding beter is voor je hond.

Vers vlees hondenvoeding

Steeds meer hondeneigenaren stappen over op vers vlees. Vers vlees is een mix van botten, vlees en overige bestandsdelen. Probeer het percentage vlees bij deze mix zo hoog mogelijk te houden. In de dierenwinkel zijn dit soort mixen verkrijgbaar in de diepvriezer. Kijk bij vers vlees goed waar je hond goed op reageert en waar je hond slecht op reageert. Er zijn verschillende merken in omloop met ieder hun eigen verhouding. Het is belangrijk dat je hond alle voedingstoffen binnen krijgt. Gebruik niet alleen vers vlees, maar vul dit aan met brokken. Kies eventueel voor brokken met een hoog vleespercentage.

>> Bekijk hier al het natvoer voor je hond