Eten en drinken

Puppy benodigdheden checklist. Wat heb ik nodig?

Een nieuwe puppy in huis is ontzettend leuk! Het is belangrijk dat je goed bent voorbereid voor je nieuwe viervoeter. Er zijn een aantal spullen die je nodig hebt om je puppy te verzorgen. Naast spullen is het belangrijk dat je nieuwe hond zich meteen thuis voelt. Met deze puppy benodigdheden checklist kom je al een heel eind om een thuis te creëren voor je nieuwe hond.

Water en etensbak

Het is belangrijk om een drinkbak en voerbak aan te schaffen. Hierbij is het slim om rekening te houden met de hoogte van je nieuwe hond. Voor een grote puppy is het niet goed om te ver te moeten bukken. Er zijn voerbakken die in hoogte verstelbaar zijn. Kies je voor een voerbak voor op de grond? Een plastic voerbak lijkt handig, maar vliegt al snel de hele kamer door. Kies voor een verzwaarde etensbak of zet de etensbak op een matje. Op een matje schuift de bak minder snel en beschadigd de vloer niet tijdens het eten of drinken.

Een mand of bench?

Het is belangrijk dat je puppy een eigen plekje heeft om te slapen of om zich even terug te trekken. Bij een puppy kan je kiezen voor een bench. Met de bench kan je de pup trainen om alleen te blijven. Daarnaast wordt de bench gebruikt voor zindelijkheidstraining in de nacht. Je pup doet dan niet overal een plasje in huis. Bij een oudere hond kan je kiezen voor alleen een mand.

Ga je op reis met je puppy? Overweeg dan een opvouwbare hondenbench mee te nemen voor je pup. Zo heb je altijd een veilig en intieme plek voor je pup bij je. En geniet jij in alle rust van je vakantiereis.

Een halsband met riem

Voor het uitlaten van je hond is het handig om een halsband met riem in huis te halen. In het begin kan het lastig zijn om de juiste maat halsband aan te schaffen. Vraag aan de fokker welke maat de pup op dit moment past. Kies een maat die nog verstelbaar is, zodat de halsband met je puppy meegroeit. De maat van je halsband is goed als er twee vingers tussen passen.

Speelgoed en kauwbotten

Tot slot in deze korte puppy benodigdheden checklist aandacht voor spelen. Voor de band met je hond is het belangrijk om veel met elkaar te spelen. In dierenwinkels is verrassend veel speelgoed te vinden waar je samen mee kan spelen. Daarnaast heeft elke hond de behoefte om regelmatig te kauwen. Met kauwbotten voorkom je dat je nieuwe hond aan je meubels begint.

[siteorigin_widget class=”wu_widget”][/siteorigin_widget]