Eten en drinken

Voerautomaat voordelen; welke zijn dat?

Als baasje ben je nooit de hele dag bij je hond. Als je werkt bent je voor een langere tijd weg. Je hond moet natuurlijk wel te eten krijgen als je zelf afwezig bent. Met een voerautomaat kan je een hond automatisch eten geven als je zelf van huis bent. Je kan met de automaat instellen wanneer je hond eten krijgt. Dit kan op vaste tijdstippen verspreid over de dag. Je hond krijgt iedere keer vers eten en heeft iets om naar uit te kijken. Het is slim om bij de voerautomaat goed op te letten hoeveel porties je kan maken. Dit moet voldoende zijn voor jouw hond.

Elektronische voerautomaat of handautomaat

Een elektronische voerautomaat is ideaal. Je kan zelf een compleet programma instellen. Je kan instellen hoeveel brokjes je hond krijgt en wanneer je hond voeding krijgt. Sommige elektronische voerautomaat spelen een melodietje af als het voer klaar staat. Je hond weet precies wanneer het tijd is om te eten. Naast de elektronische automaat is er nog de handautomaat. Deze geeft telkens een brokje als de bak leeg begint te raken. Het nadeel is dat de hond zelf bepaalt hoeveel hij eet. Je kan niet meerdere porties geven op vaste tijdstippen. Je loopt hierdoor het risico dat je hond teveel eet in een kort tijdbestek.

Voerautomaat voor honden die schrokken

Als je hond te snel zijn eten opeet kan hij last krijgen van gezondheidsprobleem. Naast problemen met de gezondheid krijgt je hond last van winderigheid. Je kan dit probleem op twee manieren aanpakken. Je kan een anti-schrokbak gebruiken of een elektronische voerautomaat. Een anti-schrokbak werkt niet voor alle honden. Sommige honden krijgen het alsnog voor elkaar om te schrokken. Een elektronische voerautomaat kan de voeding van je hond verdelen in 6 kleine porties. Je hond is verplicht om langzaam te eten en niet alles in één keer naar binnen te schrokken. Een maaltijd kan je verdelen in porties waar je hond een paar minuten over moet doen.