Huisvesting

Welke maat bench heb ik nodig?

Als je voor het eerst een hondenbench aanschaft moet je kijken welke maat bench het beste bij je hond past. Voor jezelf is het belangrijk om te bepalen waar je de bench voor gaat gebruiken. Gebruik je de bench alleen als je even een boodschapje gaat doen? Of gebruik je de bench de hele dag als je naar je werk gaat? De reden waarom je een bench gebruikt kan bepalend zijn voor het formaat dat je nodig hebt. Als je hond regelmatig in de bench zit kan je best een maatje groter aanschaffen. Het nadeel van een grote bench is dat er een groter risico is dat je pup zijn behoefte in de bench doet. Dit soort dingen moet je meenemen in het maken van een keuze voor een nieuwe bench.

Vuistregel voor een maat bench uitzoeken

Er is een vuistregel waar je gebruik van kan maken als je een bench uitzoekt. De regel is als volgt: De bench moet zo groot zijn dat je hond er makkelijk in kan staan en liggen. Qua breedte moet je hond ruimte genoeg hebben om te kunnen draaien. Als de bench hieraan voldoet heb je de juiste maat voor je hond.

Welke maat bench kopen voor een puppy?

Een puppy kan in een paar weken tijd enorm groeien. Het nadeel is dat je snel een nieuwe bench nodig hebt. Voor een puppy kan je twee dingen doen. Je kan een bench kopen op basis van de eind maat van je hond of een iets te grote bench. De meeste eigenaren hebben geen zin om elke maand een nieuwe bench te kopen. Dit is een duur grapje. Het is slimmer om op basis van de verwachte eind maat een bench aan te schaffen. De bench is in het begin veel te groot. Doordat de bench te groot is kan je hond sneller zijn behoefte in de bench doen. Dit wil je met bench training voorkomen. Een oplossing voor dit probleem is een grote bench met tussenschot. Het tussenschot moet je zelf maken. Met het tussenschot kan je de bench verkleinen. Je pup voelt zich in de kleine ruimte sneller op z’n gemak en je kan je pup sneller zindelijk maken.

Bench mee op reis?

Ga je op reis, overweeg dan een opvouwbare hondenbench. Altijd handig.

Tot slot, je pup zal meestal niet zomaar de bench in stappen en zich daar op zijn gemak voelen. Benchtraining voor je pup is daarom een belangrijke methode om je hond te laten wennen. Gaat dit thuis eenmaal goed, dan heb je ook minder problemen als de bench ergens anders staat of je er zelfs één in de auto plaatst.