Op pad

Welke hondenriem heb je nodig?

Als je een hond aanschaft heb je een ruime keuze uit verschillende hondenriemen. Het is in het begin lastig om te bepalen welke hondenriem je nodig hebt. Als je een puppycursus gaat volgen krijg je vanuit de hondenschool al een advies. Als je een oudere hond hebt wil je misschien een andere riem gebruiken. Het soort riem dat je kiest kan afhankelijk zijn van je eigen hond. Elke hond is anders en dit betekent dat je voor iedere hond een andere riem nodig hebt. In deze blog bespreken we een aantal verschillende hondenriemen.

>> Bekijk hier direct alle hondenriemen die je online kunt kopen.

Riem van leer of nylon

Voor het trainen van een puppy wordt een vaste riem geadviseerd van maximaal 150 cm. Met een vaste riem heb je meer controle over je hond. Je kan je hond sneller corrigeren en netjes aan de riem laten lopen. De keuze voor nylon of leer is afhankelijk van het karakter van je hond. Trekt je hond veel aan de lijn? Leer is steviger en kan tegen een stootje. Nylon kan op ten duur gaan scheuren. Als je hond altijd netjes meeloopt kan je kiezen voor nylon.

Hondenriem flexi

De flexiriem geeft een hond meer bewegingsruimte. Je kan met de riem je hond lekker in het bos voor je uit laten rennen. Het voordeel van een flexiriem is dat je als baasje kan bepalen wanneer een hond naast je moet lopen. Bij het oversteken maak je de riem bijvoorbeeld korter. Het enige nadeel is dat je de hond minder goed kan corrigeren. Als je een hond nog aan het trainen bent wordt een flexiriem afgeraden. Het is slimmer om te kiezen voor een vaste riem van 150 cm.

Wanneer heb je een nieuwe hondenriem nodig?

Door slijtage of door je hond zelf kan een riem kapot gaan. Als er een beschadiging zit in de riem is het slim om deze direct te vervangen. Zelfs als er een hele kleine beschadiging zit. Ondanks dat de schade klein is kan de riem tijdens het uitlaten ineens breken. Bij normaal gebruik kan de riem na een paar jaar door slijtage kapot gaan. Het is slim om je riem standaard om de drie jaar te vervangen. Je voorkomt dat de riem op een onverwacht moment breekt.