Eten en drinken

Welke puppyvoeding heb ik nodig?

Je krijgt een puppy in huis en er komt een hoop bij kijken. De eerste boeken over de opvoeding heb je al doorgelezen. Een aantal zaken zijn in het begin lastig. Wat heb je bijvoorbeeld in huis nodig voor een puppy? Naast spullen die je nodig hebt moet je een keuze maken voor puppyvoeding. De fokker voert je puppy al een bepaald merk brokken. Als je puppy voor het eerst bij je thuis komt is het slim om dezelfde voeding te geven. Je puppy moet aan van alles wennen en het is niet goed voor de darmpjes om meteen ander voer te geven. Als je voer gaat wisselen moet je langzaam de darmpjes van je pup laten wennen aan het nieuwe voer. Je mengt een paar dagen lang een klein beetje voer door de oude brokken heen. Elke dag verhoog je dit aantal tot je binnen een week volledig overgestapt bent op de nieuwe brokken.

Soorten puppyvoeding

Als je naar de dierenwinkel gaat zie je dat tientallen merken waar je uit kan kiezen. Het is belangrijk om te kiezen voor puppyvoeding. Puppy’s hebben in het begin andere voedingsstoffen nodig dan volwassen honden. Deze extra voedingsstoffen om te groeien zitten in puppybrokken verwerkt. Daarnaast zijn de brokken kleiner en makkelijker te verteren. Naast puppybrokken kan je bij de meeste merken kiezen voor het formaat hond of rasvoeding. Bij het formaat hond kan je kiezen uit kleine, middel, grote en extra grote honden. Op de verpakking van het voer staat aangegeven voor welk soort hond het voer bedoelt is. Honden die maximaal 12 kg gaan wegen behoren bijvoorbeeld tot de kleine honden. Aan de hand van het eindgewicht van je hond kan je een merk voer selecteren. Als je een rashond hebt kan je rasvoer overwegen. Dit is voer afgestemd op het ras van je hond.

Waar moet je opletten bij puppyvoeding?

Kies een merk waar je jezelf goed bij voelt en die past bij je budget. Staar je niet blind op de lage prijzen bij bepaalde merken hondenvoeding. Soms moet je bij goedkoop voer meer geven, waardoor je qua prijs net zo duur uit bent als dure voeding. Je hond heeft bij dure voeding minder brokjes nodig, waardoor je langer met de zak doet. Nog iets waar je op moet letten is het vleespercentage. Brokjes met een hoog vleespercentage zijn beter, dan brokjes met een laag vleespercentage.