Op pad

In het donker veilig je hond uitlaten

Als de dagen korter worden ga je vaker in het donker je hond uitlaten. Een nadeel van in het donker wandelen is dat je minder snel zichtbaar bent voor het verkeer. Als wandelaars vergeten we dat we net zo onzichtbaar kunnen zijn als fietsers. Het is belangrijk om voor een veilige wandeling voorzorgsmaatregelen te nemen. In dit artikel diverse tips hoe je in het donker veilig je hond uitlaat.

>>Bekijk direct alles voor het veilig uitlaten van je hond in het donker

Verlichte LED halsband voor je hond

Een oplossing om je hond in het donker veilig extra zichtbaar te maken in het verkeer is een verlichte LED halsband. Dit is een extra halsband die je naast de gewone halsband kan gebruiken. Je kan kiezen uit een reflecterende lichtband of een lichtgevende lichtband. De lichtgevende halsband zorgt ervoor dat je hond goed zichtbaar wordt in het verkeer. In het verkeer is het belangrijk dat je niet alleen zelf goed zichtbaar bent, maar ook je hond. Je hond loopt verderop of achter je aan. Een auto moet misschien eerder remmen voor je hond. Met een verlichte halsband zorg je ervoor dat je hond sneller opvalt.

Reflecterende veiligheidsvesten in het verkeer

Het gebruik van reflecterende veiligheidsvesten is naast de lichtband een slimme oplossing. Er zijn hondentuigen met reflecterende stoffen, waarmee je beter opvalt in het verkeer. Laat niet alleen je hond een reflecterende veiligheidsvest dragen, maar ook jezelf. Draag bijvoorbeeld een reflecterend hesje over je jas heen. Je valt dankzij de reflecterende stof samen beter op in het verkeer.

Bevestig een lampje aan de halsband

Een laatste tip om veilig in het donker op pad te gaan is een lampje aan de halsband. Vooral een knipperlampje laat je hondje goed opvallen in het verkeer. De lampjes zijn goedkoop en eenvoudig aan de halsband van je hondje te bevestigen. Met een knipperlampje valt je hondje van een grote afstand op in het donker. Je kan met het lampje veilig de straat oversteken. Nog een voordeel is dat je zelf je hondje beter kan zien.